Трамп дозволив політагітацію в церквах

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп підписав указ, пом'якшувальний заборона на політичну агітацію в церкві.
Дональд Трамп

У четвер президент США Дональд Трамп підписав указ про релігійні свободи, котрі пом'якшують заборону на політичну агітацію в церкві.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на ВВС.

«Ми більше ніколи не допустимо, щоб віруючих гнобили, залякували або затикали їм рот», - сказав американський президент.

100 днів президентства Трампа: чого боявся Київ і що не збулося для МосквиДиректор служби «Український барометр» оцінив перші 100 днів президентства Дональда Трампа та розповів, чого можна очікувати від США в подальшому.

Так релігійні групи Америки отримають право безпосередньо підтримувати того чи іншого кандидата на виборах. Нагадаємо, в США до сих пір діє заборона на таку підтримку, введена ще президентом Ліндоном Джонсоном.

Для того, щоб повністю скасувати діючу поправку, Трампу необхідно отримати схвалення Конгресу.

Президентський указ також дозволяє релігійним групам США більше не забезпечувати своїх співробітників засобами контрацепції. Раніше до цього їх зобов'язувала система медичної страховки Obamacare, скасування якої напередодні підтримали в Конгресі США.

Відзначимо, Дональд Трамп упевнений, що скасування медичної реформи колишнього президента США Барака Обами підтримають в Сенаті.

Нагадаємо, американський президент Дональд Трамп під час своєї першого закордонного візиту в якості глави держави в травні відвідає Ізраїль, Ватикан і Саудівську Аравію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: