У ГПУ розповіли, чи законно спорудження Московської церкви в Києві

Читать на русском
Прокуратура визначилася із подальшими кроками щодо скандальної споруди Московської церкви у Києві.

Споруда Московської церкви у Києві біля фундаменту Десятинної церкви є незаконною, з цього приводу будуть сформовані позовні вимоги.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила спікер генерального прокурора Лариса Сарган.

«За результатами робочої зустрічі керівництва прокуратури міста Києва з представниками Музею історії України у понеділок будуть сформовані позовні вимоги з приводу захисту інтересів територіальної громади та міста Києва від незаконної забудови біля фундаменту Десятинної церкви», - написала вона у Facebook.

За її словами, прокуратура міста Києва в апеляції також відстоюватиме послідовну позицію та проситиме пом’якшення запобіжного заходу двом киянам, які підозрюються у підпалі незаконно побудованої будівлі Десятинного монастиря УПЦ МП.

Крім того, генпрокурор Юрій Луценко зустрівся із народними депутатами, які висловили готовність виступити поручителями підозрюваних.

Нагадаємо, кияни зібрали необхідну кількість голосів під петицією з вимогою знести будівлю церкви Московського патріархату, розташовану біля Десятинної церкви в центрі столиці.

Як писало «Слово і Діло», на території Національного музею історії України відбулася акція протесту. Учасники вимагали знести каплицю УПЦ МП, яку звели біля фундаменту Десятинної церкви.

Раніше вже повідомлялося, про спробу підпалити Десятинний монастир УПЦ Московського патріархату.

Також, відзначимо, що Кабмін заборонив брати капеланами священиків УПЦ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: