Стало відомо, навіщо Порошенко збирає голів фракцій

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко збирає голів фракцій для обговорення створення єдиної української православної церкви.

Президент України Петро Порошенко збирає голів фракцій для обговорення створення єдиної української православної церкви.

Як пише «Слово і Діло», про це в коментарі «РБК-Україна» повідомило джерело у фракції «Блоку Петра Порошенка».

Церковне питання: які закони можуть примирити вірян в УкраїніНардепи так і не наважилися розглянути законопроекти, що дозволяють громаді самостійно вирішувати, до якого патріархату належати та кому віддати будівлю церкви.

«Зустріч має відбутися з головами фракцій. А попередньо о 14:00 – зустріч із представниками БПП. Питання стосуватиметься створення єдиної Української православної церкви», – повідомило джерело.

За інформацією джерела, зустріч проходитиме в Адміністрації президента.

«Спочатку планувалося, що зустріч пройде у Верховній Раді, в Парубія. Але потім щось змінилося, перенесли до АП», – зазначив співрозмовник агентства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко найближчим часом оголосить про початок процедури створення єдиної української православної церкви. Відповідна угода досягнута під час переговорів Порошенка зі вселенським патріархом Варфоломієм.

Раніше УПЦ КП надіслала скаргу до Європейського суду.

Також Нацгвардія взяла під охорону історичну церкву в Запоріжжі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: