В одному з українських міст зафіксували малярію

Читать на русском
У Харкові до обласної клінічної інфекційної лікарні з діагнозом малярія ушпиталили чоловіка. Він відвідував Африку.

У Харкові 13 квітня зареєстрували випадок малярії в громадянина України, який із червня 2017 року до 6 січня 2018 року перебував у Кот-д'Івуарі.

Про це повідомили в Харківському обласному лабораторному центрі, передає у вівторок, 17 квітня, місцеве видання SQ, пише «Слово і Діло».

У Харків із Індії завезли вірус маляріїУ Харкові зареєстрували випадок завезеної малярії. Діагностували інфекцію у громадянина Індії, який прибув в Україну на навчання.

Відзначається, що у хворого з 6 квітня температура підвищилася до 38 градусів, з'явився головний біль, жар та озноб. За медичною допомогою він не звертався.

«Вперше звернувся за медичною допомогою 13 квітня. Був ушпиталений до обласної клінічної інфекційної лікарні з діагнозом «Малярія». Раніше на малярію не хворів, індивідуальну хіміопрофілактику перед виїздом не проводив», – ідеться в повідомленні.

Відзначається, що в осередку за місцем проживання хворого провели епідеміологічне розслідування та комплекс протиепідемічних заходів.

Як повідомляється, за три місяці 2018 року в Харківській області зареєстрували вже третій випадок малярії. Серед хворих – два жителя області, які перебували в Африці.

Нагадаємо, в Україні зафіксували нові випадки захворювання на кір.

Раніше стало відомо, що від кору померла дитина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: