У Харків із Індії завезли вірус малярії

Читать на русском
У Харкові зареєстрували випадок завезеної малярії. Діагностували інфекцію у громадянина Індії, який прибув в Україну на навчання.
Вірус малярії

У Харкові зареєстрували випадок завезеної малярії. Діагностували інфекцію у громадянина Індії, який прибув в Україну на навчання.

Про це повідомили в Харківському обласному лабораторному центрі, повідомляє «Слово і Діло».

Кір: епідеміологічна ситуація в Україні та світіІз 95 мінімально необхідних відсотків вакцинацію від кору пройшли лише 45,5 відсотків українців.

Інфікований хворий з 18 травня хворий почав скаржитися на погане самопочуття: у нього піднялася температура до 39 градусів, почалася блювота, озноб і ломота в тілі.

Чоловік намагався самостійно лікуватися вдома, але 22 травня звернувся в швидку допомогу, яка госпіталізувала до Обласної клінічної інфекційної лікарні з діагнозом «ГРВІ».

Медики в ході обстеження встановили, що у чоловіка — малярія середньої тяжкості.

За місцем проживання громадянина Індії було проведено епідеміологічне дослідження та протиепідеміологічні заходи. У лабцентрі просять городян, які збираються відвідати країни з субтропічним кліматом, де поширена малярія, за призначенням лікаря провести хіміопрофілактику і взяти з собою закритий одяг і репеленты.

Раніше в Запоріжжі була зареєстрована спалах тропічної малярії.

Нагадаємо, що в Києві зафіксовано два випадки укусів людей отруйними зміями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: