Кір в Україні: на Тернопільщині захворіли школярі

Читать на русском
Школу в Тернопільській області закрили через хворих на кір учнів. За словами лікарів, масове захворювання може поширюватись і далі.

Одна зі шкіл Збаразького району Тернопільської області до 18 квітня не працюватиме через велику кількість хворих на кір учнів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «РБК-Україна».

Спалах кору: епідеміологічна ситуація в УкраїніСпалах кору зафіксовано в Україні на початку року. Слово і Діло розбиралося, чим небезпечне захворювання і що в Україні з вакцинацією.

Йдеться про Вишнивецьку ЗОШ I-III ступенів Збаразького району, яку тимчасово закриють на карантин на найближчий тиждень.

Як розповів лікар-епідеміолог Збаразького районного лабораторного відділення Олексій Чванкін, у навчальному закладі ситуація із захворюванням на кір є «не просто тривожною, а складною». Зокрема, за офіційною інформацією, станом на п'ятницю, 13 квітня, на кір уже захворіли 18 школярів.

Загалом, у Збаразькому районі спостерігається негативна картина із захворюваності на кір. Лише серед дітей у регіоні зареєстровані щонайменше 62 випадки цієї інфекційної хвороби.

Масове захворювання може поширюватись і далі, тому епідеміологи радять батькам при перших ознаках або підозрі на кір у дітей звертатися до лікарів, щоб вчасно зупинити хворобу, яка нерідко викликає ускладнення в дітей.

Нагадаємо, раніше у Львівській області зареєстрували спалах кору.

Також у МОЗ назвали число хворих українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: