Данилюк розповів, коли чекати траншу МВФ

Читать на русском
У разі виконання умов співпраці за програмою розширеного фінансування Міжнародним валютним фондом Україна може отримати транш вже у травні.

Україна може отримати черговий транш кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) у два мільярди доларів вже в травні-червні цього року.

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк в інтерв'ю телеканалу Україна, пише «Слово і Діло».

Чи слідувати рекомендаціям МВФ щодо тарифів та в чому ключова проблема?МВФ заявив, що уряд України не виконує власних обіцянок, оскільки підвищити тарифи мали ще в 2016 році. У вимогах МВФ та діях уряду розбирались експерти.

«У нас зараз на порядку денному кілька питань. Це і прийняття закону про створення Антикорупційного суду. Цей повинен бути закон, який вдасться ефективно і швидко імплементувати. Це є ключовим», - сказав міністр.

У разі виконання умов співпраці за програмою розширеного фінансування, Україна може отримати транш вже в травні.

Другою найважливішою умовою надання траншу є лібералізація цін на природний газ для населення, як це рік тому пообіцяв український уряд. Крім цього, Фонд заявляв про проблемні питання у фіскальному секторі.

Нагадаємо, НБУ очікує від МВФ $2 млрд в 2018 році, що дозволить збільшити міжнародні резерви. Також регулятор очікує кошти від ЄС і Світового банку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: