Невиконані обіцянки і ринкові ціни на газ: МВФ зробив заяву

Читать на русском
Глава представництва Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман нагадав, що Україна обіцяла встановити ринкові ціни на газ ще в 2016 році.

Глава представництва Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман вважає, що Україна повинна дозволити ринку встановлювати ціни на газ.

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

У МВФ нагадали, що ще в 2016 році українська влада дала обіцянку врегулювати ціни на газ на рівні зовнішніх ринкових ставок.

При цьому, через те, що дану обіцянку не було виконано, МВФ заморозив кредитування від Фонду після двох останніх траншів в квітні 2017 року.

Відзначається, що на тлі виборів в 2019 році в Україні поступово закривається вікно для проведення реформ, які підтримує МВФ.

Уточнюється, що поточна програма Фонду також закінчується в березні 2019 року.

Гройсман запевняє, що газ для населення не подорожчаєСказано 27 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Зараз Кабмін визначив цінову політику ще на два місяці в офіційній резолюції.

Однак, за словами Люнгмана низькі ціни на газ для домашніх господарств рівноцінні субсидіям, які були регресивними і допомагали найбільшим споживачам.

«На наш погляд, важливо, щоб ціни на газ - і комунальні тарифи не виняток - визначалися ринком, відповідно до реформ, які були введені в 2016 році. Це серйозний прорив в процесі реформ в Україні за останні кілька років», - сказав він.

Як відомо, МВФ неодноразово наполягав на ринковій ціні на газ в Україні. Пізніше повідомлялося, що питання підвищення цін відклали до літа.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що в цьому сезоні підвищення ціни на газ не буде.

Також, Президент Петро Порошенко впевнений в досягненні домовленостей з МВФ, згідно з яким ціни на газ в Україні підвищуватися не будуть.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: