Міністр відмовився брати участь у конфліктах силовиків

Читать на русском
Арсен Аваков говорить, що його відомство не бере участь у конфлікті Національного антикорупційного бюро, Генеральної прокуратури та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков говорить, що його відомство не бере участь у конфлікті Національного антикорупційного бюро, Генеральної прокуратури та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це він заявив у інтерв'ю виданню LIGA.net, пише «Слово і Діло».

Із чим пов'язаний скандал довкола САП та Холодницького?Юрій Луценко закликав Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів звільнити Холодницького. Сам голова САП заявив, що до відставки готовий. Що відбувається між структурами, розбирались експерти.

«НАБУ отримувало від мене всю підтримку на всіх фазах свого становлення. І зараз, при всій конфліктності навколо і НАБУ, і САП, і СБУ, я з ними не воюю. Міг би. Але я не беру участь у конфліктах силовиків», – стверджує Аваков.

Щодо справи, яке Національне антикорупційне бюро розслідує з приводу сина міністра (так звана справа про «рюкзаки Авакова»), голова МВС укотре назвав її «повністю інспірованою».

«І, на жаль, вона якраз є яскравим прикладом того, як працює режим дискредитації й вільного або мимовільного використання НАБУ та САП у політичних цілях. Нікого не цікавить, що рюкзаки в наявності, ціна – адекватна тощо. Всіх цікавив сам факт звинувачення сина міністра внутрішніх справ», – вважає Аваков.

За його словами, на цьому прикладі видно «низьку якість роботи САП та НАБУ».

«Але в мене, зрозуміло, конфлікт інтересів. Нехай займаються – я не втручаюся в перебіг цього розгляду. Але я, тим не менш, не беру участь у війні НАБУ, СБУ, ГПУ, у війні НАБУ та САП, не ставлю жучків у акваріум Холодницького. Мені є чим займатися. Я роблю свою роботу», – стверджує Аваков.

Раніше Ситник розповів про співпрацю ГПУ та НАБУ щодо Холодницького.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: