Волкер натякнув Росії на нові санкції

Читать на русском
Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що санкції проти Росії необхідно не лише зберегти, а й посилити.

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що санкції проти Росії необхідно не лише зберегти, а й посилити.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє італійська газета «Стампа».

Як санкції США вплинуть на жваву торгівлю між Україною та РосієюЯким чином потужні американські санкції проти російських олігархів можуть зачепити українських та чому пожвавилася торгівля між Україною та країною-агресором, обговорювали на каналі UMN.

«Скасовувати санкції точно було б неправильним сигналом. Ми маємо гарантувати, що санкції залишаться в силі, а, можливо, й посиляться через дії Росії», – сказав Волкер в інтерв'ю газеті.

Причиною для санкцій він назвав те, що «Росія не дотримується зобов'язань щодо виконання Мінських домовленостей».

«Вона робила й інші речі, наприклад, здійснила атаку із застосуванням нервово-паралітичного газу у Великій Британії», – додав Волкер.

Крім того, він застеріг Італію від зняття санкцій із Росії в односторонньому порядку.

«Італія не може зняти санкції з Росії без тяжких наслідків», – заявив Волкер.

«Це європейські заходи, а не італійські. Їх недотримання насамперед викликало б проблеми з Брюсселем», – додав він.

Волкер висловився за призупинення проекту газопроводу «Північний потік-2», зазначивши, що він «зміцнює залежність Європи від російського газу». Він закликав забезпечити різноманітність у закупівлі газу для Європи.

«Необхідно продовжувати розвиток і доступ до неросійських джерел постачання, тобто до американських, норвезьких, африканських та з Катару», – сказав він.

Волкер також висловився про удари по Сирії, заявивши, що їх мета «не завдати шкоди Сирії чи спровокувати конфлікт із Росією, а зупинити використання хімічної зброї та закласти основи для завершення конфлікту».

Раніше постпред США в ООН Ніккі Гейлі повідомила, що Вашингтон має намір у понеділок оголосити про нові санкції проти Росії.

Велика Британія також розмірковує над санкціями проти російських олігархів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: