Велика Британія думає про санкції проти російських олігархів

Читать на русском
У кабінеті британського глави уряду розглядають можливість запровадження санкцій проти російських бізнесменів.
Тереза Мей

Влада Великої Британії розглядає можливість запровадження санкцій проти російських олігархів.

Про це пише The Sunday Times, повідомляє «Слово і Діло».

Як зазначає видання, після отруєння колишнього полковника російської розвідки Сергія Скрипаля та його дочки Юлії минулого місяця в місті Солсбері прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей розглядає варіанти заходів у відповідь, у тому числі тиск на російські гроші в країні і нові санкції.

У публікації зазначається, що Міністерство фінансів США запрвадило санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, а також проти фінансових установ, державних і приватних компаній, пов'язаних із Кремлем.

У результаті таких дій за один день заможні російські бізнесмени зі списку журналу Forbes втратили більше 12 мільярдів доларів.

Своєю чергою британський фінансист Білл Браудер, який проводив кампанію за санкції проти Росії через загибель юриста Сергія Магнітського у в'язниці, заявив виданню, що після отруєння в Солсбері нічого не сталося.

«І тепер, коли США запровадили серйозні, важливі санкції, які дійсно б'ють Путіна поміж очі, якщо Тереза ​​Мей не послідує цьому прикладу, це розгорне килимову доріжку для подальших інцидентів від росіян, таких, як у Солсбері», – цитує його слова видання.

У публікації в якості тих, проти кого можуть запровадити санкції згадуються російські олігархи Олег Дерипаска та Віктор Вексельберг, проти яких США вже запровадили жорсткі обмеження, а також Кирило Шамалов, Володимир Богданов, Сулейман Керімов, Ігор Ротенберг та Андрій Скоч.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: