США готують нові санкції проти РФ за підтримку Асада

Читать на русском
Постпред США в ООН Ніккі Хейлі повідомила, що Вашингтон має намір в понеділок оголосити про нові санкції проти Росії.

Постпред США в ООН Ніккі Хейлі повідомила, що Вашингтон має намір в понеділок оголосити про нові санкції проти Росії.

Як інформує «Слово і Діло», про це передає BBC.

Санкції США проти бізнесу РФ: що насправді може стати переломним моментом?США запровадили нові санкції щодо російських бізнесменів та держкомпаній. У Кремлі погрожують жорсткими заходами у відповідь. Оцінили ситуацію експерти.

Про запровадження санкцій оголосить міністр фінансів США Стівен Мнучін.

За словами Хейлі, насамперед санкції буде запроваджено проти російських компаній, так чи інакше пов'язаних з президентом Сирії Башаром Асадом і з використанням хімічної зброї.

«Асад знав, що його підтримує Росія, Асад знав, що Росія прикриє його в ООН, і Асад вступив нерозважливо, він використав (хімічну зброю) ще агресивніше», - сказала Хейлі у програмі Fox News Sunday.

Вона також спростувала повідомлення про те, що президент Дональд Трамп нібито планує вивести американські війська з Сирії протягом шести місяців. За словами Хейлі, цього не станеться, доки влада США не досягне своїх цілей.

Мінфін США на початку квітня запровадив санкції проти 38 російських бізнесменів, офіційних осіб і компаній. Вашингтон пояснив, що санкції запроваджуються через «ворожі дії Росії по всьому світу», зокрема в Україні та Сирії.

Нагадаємо, 7 квітня внаслідок атаки із застосуванням газоподібного хлору в місті Дума, в сирійській провінції Східна Гута, останньому оплоті сирійської опозиції, загинули щонайменше 70 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: