В ОБСЄ підрахували кількість мирних жителів, загиблих на Донбасі

Читать на русском
Минулого року 480 мирних жителів і цьогоріч 39 людей загинули або отримали травми на Донбасі.

Минулого року 480 мирних жителів і цьогоріч 39 людей загинули або отримали травми на Донбасі.

Про це на брифінгу повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Завершення роботи ОБСЄ на Донбасі: чи є користь від спостерігачів?Країни-учасниці ОБСЄ ухвалять рішення щодо продовження мандата місії на сході України, коли для цього прийде час. Мандат місії закінчиться 31 березня. Чи є необхідність в ОБСЄ на Донбасі, розбирались експерти.

«Потреби людей ігноруються, очевидно, що вони мають проблеми через наявність мін повсюди. Були зафіксовані 8 протитанкових мін у Старогнатівці, 320 протитанкових мін біля Авдіївки і не менш ніж 50 протитанкових мін поблизу Попасної», – сказав він.

Щоб захистити людей у східній частині України, сторонам слід прибрати зброю, звільнити війська та формування, підкреслив Хуг.

«Сьогодні (13 квітня – ред.) ми сприяли вилученню останків тіл сім'ї, яка натрапила на міну в Станиці Луганській. Минулого року 480 мирних жителів і цьгоріч 39 людей загинули або отримали травми. Сторони не змогли захистити мирних жителів. Щоб захистити людей у східній частині України, сторонам слід прибрати зброю, звільнити війська та формування», – додав заступник голови СММ ОБСЄ.

Раніше ОБСЄ повідомила про затоплення шахт на Донбасі.

Нагадаємо також, Волкер закликає бойовиків припинити погрози спостерігачам ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: