США отримали докази застосування хімзброї в Сирії

Читать на русском
Америка має докази застосування хімічної зброї проти мирного населення у Сирії. Зразки крові і сечі містять газ хлор та ще одну неназвану нервово-паралітичну речовину.

США отримали зразки крові і сечі потерпілих у нападі в сирійській Думі минулих вихідних, аналіз яких показав позитивний результат на вміст хімічної зброї.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє видання NBC News з посиланням на джерела, близькі до американської розвідки.

Поділ Сирії на частини: до чого призведе нова хіматака в Думі?7 квітня в сирійській Думі сталася нова хімічна атака. Загинули щонайменше 150 людей. РФ заблокувала резолюцію Радбезу ООН. Оцінили останні трагічні події експерти.

Як повідомляють два джерела, зразки крові і сечі містять газ хлор та ще одну неназвану нервово-паралітичну речовину. Зразки були зібрані американською розвідкою і спецслужбами інших країн у шпиталях на місці події. Джерела стверджують, що вони впевнені в розвідданих, хоча не на 100%.

Як відомо, 6 квітня внаслідок авіаударів по місту Дума, що в Східній Гуті, щонайменше 32 мирних жителів загинули, понад 50 осіб зазнали поранень. Пізніше стало відомо про 100 загиблих.

Президент США Дональд Трамп оголосив про майбутній ракетний удар по Сирії.

Росія привела в готовність війська ППО, розвідки та ударні сили через загрозу ракетного удару США по Сирії.

Крім того, в РФ заявили, що війська Асада і РФ захопили місто Дума, а також взяли під контроль всю Східну Гуту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: