Ракетний удар Заходу по Сирії: Україна озвучила позицію

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України заявило, що офіційний Київ солідарний з рішенням коаліції в Сирії.

Україна солідарна з позицією США, Великобританією і Францією і підтримує дії союзників у відповідь на застосування Дамаском хімічної зброї в сирійському місті Дума.

Про це повідомляє прес-служба МЗС, передає «Слово і Діло».

«Звертає на себе також увагу цілеспрямована підтримка злочинів Дамаска з боку кремлівського режиму, який своїми діями, в тому числі в Раді Безпеки ООН, послідовно робить неможливим вирішення конфлікту в Сирії відповідно до статуту ООН», - йдеться в заяві.

У відомстві підкреслили, що Україна підтверджує свою тверду позицію, що застосування хімічної зброї ким завгодно, де завгодно і за будь-яких обставин є грубим порушенням міжнародного права.

Особи, відповідальні за такі дії, повинні бути притягнуті до відповідальності, наполягли в МЗС України.

Додамо, що в ООН і НАТО схвалили рішення коаліції і вважають, що позиція Заходу «знизить можливості режиму нанести нових атак проти сирійського народу з застосуванням хімічної зброї»

Як відомо, президент США віддав наказ про нанесення удару по Сирії спільно з Францією і Великобританією. По Сирії випустили понад 100 крилатих ракет і ракет класу повітря - земля. Ракети вдарили по військовим і цивільним об'єктам.

Нагадаємо, за попередніми даними в результаті удару постраждали троє мирних жителів. Вражені три дослідницькі центри в Дамаску і Хомсі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: