Трамп погрожує завдати ракетного удару по Сирії: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

США можуть завдати ракетного удару по Сирії у відповідь на хімічну атаку. Вчора Трамп пригрозив цим Росії.
Слово і Діло

Президент США Дональд Трамп вчора в Twitter попередив Росію про майбутній ракетний удар по Сирії у відповідь на хімічну атаку.

«Росія обіцяє збивати всі ракети, випущені по Сирії. Приготуйся, Росіє, тому що вони прийдуть, славні й нові, й «розумні»!. Ви не маєте бути партнерами з твариною (Асадом – ред.), яка вбиває своїх людей і насолоджується цим!», – написав Трамп.

Пізніше американський президент написав, що відносини США та Росії зараз гірші, ніж будь-коли, й зазначив, що варто припинити перегони озброєнь. Росія у відповідь привела в готовність війська протиповітряної оборони та розвідки, а також ударні підрозділи Збройних сил.

«Слово і Діло» з'ясовувало, що в соціальних мережах думають з приводу загострення ситуації навколо Сирії.

«Після того, як сьогодні вранці протягом півтори години президент Трамп спочатку погрожував Росії «гарненькими, новими й розумними» ракетами, а пізніше «простягнув Росії руку» допомоги у відновленні її економіки та запропонував зупинити перегони озброєнь, мені стає прикро й незручно критикувати надалі зовнішню політику у виконанні Порошенка та Клімкіна», – написав Богдан Яременко.

«Вітаю росіян із правильним вибором президента США. Правильну ставку зробили», – написав блогер Мирослав Олешко.

«Нинішня ситуація в світі корисна тим, що на Заході багато пересічних громадян відчують те, що довелося й доводиться переживати пересічним українцям із 2014 року», – вважає політолог Євген Магда.

«Мені смішні ці страхи про «початок третьої світової», що розганяє «парєбрік» для «російськомовного населення». Чесно. Для тих, хто не зрозумів, війна вже йде чотири роки. А для Сирії – взагалі сім років. За допомогою російської зброї. З їхніми грошима й «зеленими чоловічками», – написала Олена Балаба.

«Трамп у понеділок дав собі максимум 48 годин на відповідь проти нової хімічної атаки в Сирії. І як людина, яка критикувала Обаму за нерішучість щодо реакції на хімічні атаки, він не може не виконати свою обіцянку. Але Росія погрожує збивати не лише потенційні американські ракети, а й установки, з яких ті будуть запущені. Це робить Трампа не лише заручником власних обіцянок. Це змушує світ дати відповідь на питання, чи є російська агресія визначальним принципом у міжнародній політиці. Нереакція США та непідтримка світом американських дій остаточно посадить Путіна в крісло людини, яка править світом завдяки терору», – вважає народний депутат Світлана Заліщук.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей наказала скерувати британські підводні човни на відстань ракетного удару по Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: