Сирія сьогодні: Ліван припиняє воювати з ІДІЛ

Читать на русском
Ще кілька днів тому ліванська армія готувала третю фазу спецоперації проти ІДІЛ, але вже з сьогоднішнього дня сторони оголосили перемир'я і пояснили причини такого рішення.

Терористична організація «Ісламська держава» (ІДІЛ) підкорилася припинення вогню в боротьбі з Сирією і Ліваном.

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

Тиждень тому почалися масштабні бойові дії на кордоні, коли армія Лівану і угруповання «Хезболла» разом з армією Сирії розгорнули одночасні, але окремі наступи на ІДІЛ.

Ще 22 серпня сили Лівану повідомляли про третій етап спецоперації проти ІДІЛ, з метою звільнення територій, займаних терористами на лівано-сирійському кордоні.

Асад оголосив про зрив «західного перевороту» в СиріїПрезидент Сирії Башар Асад оголосив про те, що Заходу не вдалося здійснити переворот в Сирії, шляхом зміщення його з посади глави держави.

Як відомо, спонсором угруповання «Хезболла», бойовики якої розв'язали громадянську війну в Лівані, а також беруть участь в Сирійській війні на стороні Асада є Іран. «Хезболла» на стороні Башара Асада з 2013 року.

Повідомляється, що Ліван зважився на перемир'я з ІД, щоб з'ясувати долю своїх полонених солдатів, яких утримує ІДІЛ.

О 7.00 ранку ліванська армія оголосила про перемир'я. Після цього сирійська армія оголосила про припинення вогню. Угода про перемир'я вступає в силу з сьогоднішнього дня - 27 серпня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: