Стало відомо, коли в космос вирушать ракети, створені за участю України

Читать на русском
На листопад 2017 року запланований запуск у космос трьох ракет Вега, Антарес і Зеніт, створених за участю України.

У листопаді 2017 планується запуск в космос трьох ракет, створених за участю України.

Про це повідомляє Аерокосмічний портал України з посиланням на сайт [spaceflightnow.com] (https://spaceflightnow.com/), передає «Слово і Діло».

День космонавтики: внесок України в підкорення космосуДо Дня космонавтики «Слово і Діло» підготувало інфографіку про участь України і українців у підкоренні космосу.

Зокрема, відбудуться запуски ракетоносіїв «Вега» (8 листопада), «Антарес» (10 листопада) і «Зеніт» (точна дата не вказана). Цей пуск буде одинадцятим у рамках програми Vega і третім у 2017 році.

Як наголошується, основну конструкцію першого ступеня американської ракети-носія середнього класу Antares створюють українські підприємства космічної галузі КБ «Південне ім. М.К. Янгеля» та ВО «Південний машинобудівний завод ім. А.М. Макарова» (обидва Дніпро) в кооперації з підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «Чезара», «Рапід» (Чернігів) та ін.

Ракета-носій «Зеніт» розроблена КБ «Південне ім. М.К. Янгеля» та виготовлена ​​держпідприємством «Виробниче об'єднання «Південний машинобудівний завод ім. А.М. Макарова» в кооперації з іншими підприємствами.

Ракета є однією з найуспішніших у світі й призначена для доставки космічних апаратів середньої маси на середні, високі кругові та еліптичні навколоземні орбіти, включаючи перехідну до геостаціонарної та геостаціонарну орбіту.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що Україна розроблятиме нове ракетне озброєння й засоби космічної розвідки.

6 грудня 2016 року повідомлялося, що ракета з українським двигуном успішно вирушила в космос.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: