Маск запустив у космос найпотужнішу ракету: реакція соцмереж

Читать на русском

Запуск Falcon Heavy з автомобілем Ілона Маска Tesla пройшов сьогодні вночі. Що про це думають у соціальних мережах – читайте в матеріалі Слова і Діла.
Запуск Falcon Heavy

В ніч із 6 на 7 лютого за київським часом Ілон Маск успішно запустив ракету-носій Falcon Heavy. Пуск відбувся з космічного центру імені Кеннеді у Флориді (США).

На борту ракети розташована капсула з автомобілем Маска – червоним Tesla, в якому грає пісня Девіда Боуї Space Oddity. Згідно із задумом Маска, автомобіль обертатиметься навколо Сонця, наближаючись то до Землі, то до Марсу.

Цей тестовий запуск був проведений для випробування першої ракети, яка здатна доправити людей на Марс. «Слово і Діло» з'ясовувало, як на експеримент Маска відреагували в соціальних мережах.

«Судячи з емоцій, людство вчора вперше вийшло в космос. З нетерпінням чекаю винаходу кольорового телевізора, мобільного телефону та джинсів-варенок», – написав Макс Бужанський.

«В одну мить усі стали ракетознатознавцями. Так, а що там з Bitcoin?», – написав журналіст Василь Крутчак.

«З Ілона Маска можна сміятися як завгодно, але він створив нову реальність. І дав людству новий вимір, окрім земного 3D. Перший політ на Марс за десятиліття. Неважливо, відбудеться він сьогодні чи ні. Але це політ на Марс», – прокоментував запуск міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Звичайно ж, не обійшлося без порівняння цієї унікальної події з українськими реаліями. Користувачі відзначили, що рівень розвитку технологій в Україні перебуває на дуже низькому рівні.

«Дістали ви вже зі своїм Маском! Подумаєш, найважчу ракету в космос запустив. Наші державотворці всю країну в космос запустили», – написав політичний експерт Валентин Гладких.

«До речі, на тлі запуску Falcon Heavy терміново потрібна консультація патріотів. Ось у нас тут вважається – і що патріотичніший політик, то голосніше він про це говорить, – що стратегічні підприємства не можна приватизувати. Ну, «Південмаш», наприклад. Або «Енергоатом». Тому що лише держава може управляти такими гігантами! Як же ще... Не приватному ж бізнесу їх віддавати. А ось Ілон Маск – він директор якого державного стратегічного підприємства в Америці? І чи немає в його діяльності якогось, ну я не знаю, уроку для наших «начальників економіки»?», – написав журналіст Дмитро Литвин.

«У той час, коли Маск освоює космос зі своєю Tesla, Україна ніяк не може вирішити, що ж їй робити з «євробляхерами». Осінь реформ закінчилася, чекаємо весну реформ. Тож, Маск, тремти!», – пожартував журналіст Сергій Руденко.

«Поки ми декомунізуємо вулиці, розмірковуємо, якою мовою говорити, сперечаємося з поляками про історію УПА й пишаємося н-ний раз, що в нас найбільший літак «Мрія», збудований у 1989 році, поки водимо марші щотижня на Хрещатику ... Ілон Маск запустив у космос ракету з трьох модулів з електромобілем Тесла на борту», – написав Василь Апасов.

«На цій радісній ноті навіть не хочеться починати говорити про наш «Південмаш», усе дуже сумно. Прем'єр-міністру Гройсману потрібно не наївно пропонувати Україну пану Маску як «полігон для інновацій», як він зробив це минулого року, а фокусуватися на створенні комфортних умов для народження технологічних стартапів», – зазначив політичний оглядач Олексій Мінаков.

Журналіст Дмитро Полонський пожартував, що запуск ракети збігся з візитом до США лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко: «Якби не чітка позиція лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко, яка наразі перебуває з робочим візитом у США, політ SpaceX з автомобілем Tesla на борту міг би не відбутися».

Знайшлися й ті, хто скептично поставився до запуску ракети.

І на завершення трохи гумору.

Нагадаємо, третій блок першого ступеня ракети-носія Falcon Heavy не зміг приземлитися на плавучій платформі в Атлантичному океані й розбився.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: