Хабар детективу НАБУ: ГПУ планує затримати депутата Одеської облради

Читать на русском
В економічному департаменті Генпрокуратури заявили, що депутат Одеської облради не ходив на допити і його можуть оголосити в розшук.
Олег Бабенко

Слідчі Генеральної прокуратури направлять клопотання до Печерського районного суду міста Києва про надання дозволу на затримання депутата Одеської обласної ради Олега Бабенка, якого підозрюють у пропозиції хабара детективу НАБУ в розмірі 500 тисяч доларів за закриття справи європейської мерії Одеси.

Про це в коментарі «Укрінформу» розповів начальник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Володимир Гуцуляк, повідомляє «Слово і Діло».

«Бабенко зайняв неконструктивну позицію й за весь час слідства жодного разу не з'явився на виклик слідчого. Тому ми скеруємо до суду клопотання про дозвіл на його затримання з метою приводу до суду для обрання запобіжного заходу», – сказав він.

Гуцуляк додав, що слідство також надсилатиме документи до поліції для оголошення депутата в розшук.

Як відомо, політика підозрюють у пропозиції хабара в півмільйона доларів керівнику головного підрозділу детективів НАБУ Андрію Калужинському за зняття арешту з рахунків компанії «Девелопмент Еліт», на яких перебувають 185 мільйонів гривень, отриманих від Одеської міської ради за купівлю будівлі збанкрутілого заводу «Краян». Ці кошти перебувають під арештом у рамках справи щодо розтрати вказаних коштів службовими особами Одеської міськради, де підозрюваними є мер міста Геннадій Труханов, його заступник Павло Вугельман та інші. Окрім зняття арешту з коштів, за версією слідства, депутат також просив закрити цю справу.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до негласних слідчих дій ГПУ щодо депутата Бабенка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: