Хабар детективу НАБУ: Бабенко заперечує знайомство з «агентом» Бюро

Читать на русском
Під час допиту в Генпрокуратурі підозрюваний у пропозиції хабара працівнику Бюро депутат заперечував злочинні дії.
Олег Бабенко

Підозрюваний у пропозиції хабара керівнику головного підрозділу НАБУ Андрію Калужинському депутат Одеської обласної ради Олег Бабенко під час допиту в Генеральній прокуратурі заперечував знайомство та спілкування з «агентом» Бюро Євгеном Шевченком, який нібито виступав посередником.

Про це йдеться в рішенні Печерського районного суду міста Києва тижневої давнини, пише «Слово і Діло».

Як зазначається в рішенні, офіційно Бабенку повідомили про підозру лише 19 січня під час його допиту в будівлі ГПУ, а не 12 січня, коли до нього прийшов слідчий Генпрокуратури для вручення підозри.

Під час допиту підозрюваний стверджував, що не знайомий і не мав розмов із «агентом» НАБУ Шевченком навіть через родичів. Також Бабенко заперечував вчинення дій, що містять ознаки пропозиції неправомірної вигоди посадовим особам НАБУ.

Водночас, за словами Шевченка, перша зустріч із Бабенком відбулася взимку 2017 року на другому поверсі «Мегамаркету» на вулиці Сурикова, поблизу приміщення НАБУ. Він додав, що протягом 2017 року було ще кілька зустрічей із депутатом Одеської облради, а також він вів переговори з іще одним фігурантом цієї справи – двоюрідним братом Бабенка Павлом Дубовим.

Нагадаємо, директор НАБУ розповів деталі втечі Бабенка.

Раніше журналіст «Слова і Діла» з'ясував прізвище депутата, якого підозрюють у пропозиції хабара детективу Бюро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: