Гендиректору «Укрвакцини» повідомили про підозру в мільйонній розтраті

Читать на русском
Генеральному директору державного підприємства Укрвакцина повідомили про підозру в розтраті майна в сумі 1,5 мільйона гривень.

Генеральному директору державного підприємства «Укрвакцина» повідомлено про підозру в розтраті майна в сумі 1,5 мільйона гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це передає УНН із посиланням на повідомлення прес-служби прокуратури Києва.

Розтрата рефінансу Нацбанку: НАБУ отримало доступ до документів регулятораВ Антикорупційному бюро продовжують вивчати документи Нацбанку у справі про розтрату 12 млрд грн рефінансування комерційними банками.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва слідчими Державної фіскальної служби столиці повідомлено про підозру генеральному директору державного підприємства «Укрвакцина» за фактом розтрати майна в особливо великому розмірі ... за частиною 5 статті 191 ККУ», – йдеться в повідомленні.

За інформацією прокуратури, керівник держустанови протягом 2012-2013 років здійснив розтрату коштів державного підприємства на загальну суму понад півтора мільйона гривень, перерахувавши їх на рахунки двох приватних підприємств за нібито надання послуг із охоронного супроводу вантажів під час перевезення вакцин та інших медпрепаратів на території України.

Також, як поінформували у відомстві, слідство здобуло достатньо доказів, які не лише вказують, що приватними підприємствами зазначені послуги з охорони перевезення вантажів не надавалися ДП «Укрвакцина», а й узагалі ці приватні суб’єкти не мали необхідних матеріальних та трудових ресурсів для здійснення охоронної діяльності.

Найближчим часом суд розгляне клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від обійманої посади гендиректора ДП «Укрвакцина».

Раніше НАБУ отримало доступ до рахунків низки компаній в Ощадбанку в справі про розтрату коштів ПриватБанку.

Також НАБУ завершило розслідування справи «рюкзаків Авакова».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: