США не виключають міжнародну військову відповідь на хіматаку в Сирії

Читать на русском
Сполучені Штати Америки розглядають варіант міжнародної військової відповіді на хімічну атаку в місті Дума, Сирія.

Сполучені Штати Америки розглядають варіант міжнародної військової відповіді на хімічну атаку в місті Дума(Сирія).

Про це повідомили джерела в уряді США, передає Reuters, пише «Слово і Діло».

Сирія погрожує США непередбачуваною відповіддю в разі нового ударуДамаск погрожує Вашингтону «ударом у відповідь від союзників» в разі атаки по урядовим військам Сирії на зразок ракетного удару, завданого США щодо авіабази ВПС Сирії навесні цього року.

Як зазначає агентство, його співрозмовники конкретних планів не розкрили, але повідомили, що цілями, за якими можуть бути нанесені удари, можуть стати об'єкти, пов'язаних з наявною інформацією про об'єкти з хімзброєю в Сирії.

Так, серед можливих цілей опитані агентством експерти називають авіабазу сирійських ВПС в Думайре і аеродром Хмеймім, де базуються російські сили.

«Це залежить від того, наскільки США серйозні», - заявив один з експертів.

Агентство також відзначає, що Білий дім в заяві від 4 березня визначив Хмеймім як відправну точку для бомбардувань російськими ВКС передмістя Східної Гути.

У той же час Білий дім, Пентагон і Держдепартамент відмовилися коментувати конкретні варіанти відповіді на хіматаку в Думі.

Нагадаємо, в США заявили, що відреагують на хімічну атаку на сірійське місто Дума, незалежно від того, яке рішення прийме Рада безпеки ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: