Повінь в Україні: рятувальники розповіли, в яких областях підтоплення

Читать на русском
За даними Укргідрометцентру, у вівторок на річках України триватиме розвиток весняного водопілля. Повінь загрожує 6 областям.

За даними Укргідрометцентру, у вівторок на річках України триватиме розвиток весняного водопілля.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС, пише «Слово і Діло».

«Упродовж 10 квiтня підйом рівнів води становитиме на рiчках басейнів Прип'яті, середніх та нижніх течіях Сули, Псла, Ворскли - 0,1- 0,5 м із виходом води на заплаву, її подальшим затопленням (Сумська, Полтавська обл.), досягненням вiдмiток початкового затоплення окремих господарських споруд (у Ратнiвському, Старовижівському, Любешівському, Маневицькому р-нах Волинської обл. )», - йдеться у повідомленні.

Водночас на річках басейну Десни, Сіверського Дінця підйом рівнів води становитиме 0,4 - 1,2 м з виходом води на заплаву Десни (в районі м.Новгород Сіверський) і малих річок у Чернігівській, Сумській областях та подальшим її затопленням на р.Убідь, р.Снов:

подальший перелив води через дороги місцевого значення, оточення водою понижених населених пунктів у Чернігівському районі (Чернігівської обл.);

досягненням вiдмiток початкового затоплення окремих господарських споруд та населених пунктів у Новопсковському районі Луганської області;

на Верхньому Дніпрі (у Чернігівській області) підйом рівнів води - 0,2-0,4 м із початковим виходом води на заплаву без негативних наслідків.

Крім того, 10 квітня під впливом нагонного вітру в умовах проходження хвилі весняної повені на українській ділянці Дунаю у Вилковому (Одеська область) очікується утримання небезпечних рівнів води 165-175 см, підтоплення понижених незаселених територій міста.

Нагадаємо, в результаті весняної повені очікується підтоплення населених пунктів у Луганській та Волинській областях.

Раніше рятувальники показали, як плаває Чернігів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: