Паводок в Україні: назвали небезпечні річки

Читать на русском
На річках України 3-6 квітня очікується підвищення рівнів води на річках басейну Прип'ятi, на лівих притоках Середнього Дніпра та в Закарпатській області.

У зв'язку з продовженням весняного водопілля на річках України 3-6 квітня очікується підвищення рівнів води на водоймах.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС із посиланням на Укргідрометцентр, пише «Слово і Діло».

В Україні почався льодохід на річкахНа річках і водосховищах України починається льодохід, про це повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

«На річках України продовжиться розвиток весняного водопілля. Упродовж 3-6 квітня підйом рівнів води порівняно з рівнями на 8 годину 2 квітня становитиме на річках басейну Прип'ятi на 0,1-0,5 метра більше з подальшим затопленням заплавних територій та досягненням позначок початкового затоплення окремих господарських споруд (Ратнiвський р-н Волинської обл.); на лівих притоках Середнього Дніпра 0,6-1,0 метра з виходом води на заплаву (Сумська, Полтавська, Дніпропетровська обл.); на решті річок переважатиме добова інтенсивність росту рівнів води до 20-30 сантиметрів», – ідеться в повідомленні.

Крім того, 2-5 квітня на р. Дунай у м. Вилкове (Одеська обл.) зберігатимуться небезпечні рівні води в межах 160-170 см над нулем поста (на 8 год. 2.04 рівень 162 см).

На Закарпатті 2-3 квітня очікується формування максимальних рівнів чергової хвилі з підйомом рівнів води над поточними позначками:

  • на р. Тиса у смт Вилок на 0,8-1,3 м;
  • на р. Тиса та р. Латориця у м. Чоп на 0,8-1,3 м з утриманням води на заплаві міждамбового простору р. Латориця.

2 квiтня на р. Боржава у с. В. Ремети сформується максимальний рівень 570-590 см над нулем поста (на 8 год. 2 квітня рівень 560 см), можливе підтоплення сільгоспугідь низки прирічкових сіл, автодоріг місцевого значення.

Синоптики прогнозують до 17 градусів теплаУ вівторок, 3 квітня, в Києві буде хмарно, але без опадів. В Україні повітря прогріється до +17 градусів. Синоптики дали прогноз погоди.

3-5 квітня на українській ділянці в зв'язку з проходженням хвилі весняного водопілля очікується подальше підвищення рівнів води з досягненням небезпечної позначки 535 см над нулем поста, за якої починається підтоплення причалів №1-5 Ренійського морського торговельного порту.

Раніше повідомлялося, що в Сумській області весняна повінь підтопила частину міста Охтирка.

Раніше повідомлялося, що в Одеській області через різке танення снігу й розлив Дунаю виявилися підтопленими чотири населені пункти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: