Поета з Росії засудили до 330 годин робіт за вірш про Україну

Читать на русском
У російському селі Тросна Орловської області суд засудив шкільного вчителя Олександра Бившева до 330 годин обов'язкових робіт за публікацію в соцмережі ВКонтакте вірша На незалежність України.

У російському селі Тросна Орловської області суд засудив шкільного вчителя Олександра Бившева до 330 годин обов'язкових робіт за публікацію в соцмережі ВКонтакте вірша «На незалежність України».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Грані.ру.

45-річного Бившева, вчителя німецької мови з селища Кроми, визнали винним за частиною 1 статті 282 КК - збудження ненависті або ворожнечі. У вироку заявляється, що Бившев підтримує «режим, що склався на Україні після державного перевороту 2014 року».

«Буду підмітати вулиці, вигрібати смітники. Крім цього - заборона на викладання на весь термін відбуття покарання. Буде повернуто мені комп'ютер, але після того, як технічні фахівці суду видалять відповідні матеріали», - прокоментував свій вирок Бившев.

Він сказав, що радий тому, що не отримав реальний термін, однак вважає сам факт обвинувального вироку «за сфабрикованою справою» неподобством. Він зазначив, що в Росії не йдеться про виправдувальні вироки, а роль судді зводиться до вибору міри покарання.

У вироку цитуються свідчення свідків звинувачення, в яких наголошується, що Бившев «негативно відгукується про керівництво Росії, намагається нав'язати свою думку», «життя не склалося - ось і вирішив піти шляхом Іуди», «висловлює свою точку зору, відмінну від думки переважної більшості населення Росії», а також згадується, що його мати українка.

Бившев опублікував вірш На незалежність України 22 лютого 2015 року. За інші вірші на підтримку України (Українським патріотам, Українські повстанці, Російський дух, Могутня купа) проти нього порушили ще чотири кримінальні справи. За однією з них у 2015 році його засудили до 300 годин обов'язкових робіт із дворічною забороною працювати в школі.

У Кромах разом із Бившевим живуть його 88-річний батько, який переніс інфаркт, і 82-річна мати, яка перенесла інсульт.

Нагадаємо, батько українця Гриба заявив про погіршення його здоров'я.

А суд відмовився пом'якшити запобіжний захід активісту Балуху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: