Життя в небезпеці. Батько українця Гриба заявив про погіршення його здоров'я

Читать на русском
Українець Павло Гриб, якого незаконно утримують у СІЗО Краснодара, не отримує необхідну медичну допомогу попри погіршення стану здоров'я.

Українець Павло Гриб, якого незаконно утримують у СІЗО Краснодара, не отримує необхідну медичну допомогу попри погіршення стану здоров'я.

ЯК інформує «Слово і Діло», про це повідомляє його батько Ігор Гриб у Facebook.

Ув'язненому Грибу вперше дозволили говорити з консулом українською мовоюУкраїнський консул 22 лютого зустрівся з українцем Павлом Грибом, якого утримують у СІЗО Краснодара.

«Павло почувається дуже зле, була рвота та сильний біль в животі. Адміністрація СІЗО на скарги Павла про погіршення здоров’я не реагує, медична допомога не надається. Відкриття внутрішньої кровотечі може відбутись в будь-який час», - написав батько.

Ігор Гриб наголосив, що життя його сина у небезпеці.

Він додав, що Марина Дубровіна, російський адвокат Павла, зараз перебуває в СІЗО-5 міста Краснодар «на слідчих діях».

Нагадаємо, Павло Гриб зник у Білорусі 24 серпня. Його батько, який раніше працював у Державній прикордонній службі України, відразу припустив, що його викрали працівники ФСБ РФ.

7 вересня генеральне консульство України в Ростові-на-Дону отримало повідомлення від ФСБ РФ у Краснодарському краї про утримання Гриба в СІЗО Краснодара.

ФСБ РФ звинувачує його в «тероризмі» (ст. 205 Кримінального Кодексу РФ, санкція статті передбачає позбавлення волі від десяти до 15 років).

15 грудня, суд продовжив арешт Павла Гриба до 4 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: