У Польщі мають намір скоротити зарплати чиновникам і політикам

Читать на русском
Після гучного скандалу, коли стало відомо, що екс-прем'єр-міністр Шидлов виплатила собі та урядові величезні премії, польський політикум вирішив реабілітуватися в очах суспільства.

Після гучного скандалу, коли стало відомо, що екс-прем'єр-міністр Шидлов виплатила собі та урядові величезні премії, польський політикум вирішив реабілітуватися в очах суспільства.

Правляча партія Польщі «Право і Справедливість» (PiS) має намір прийняти закон про зниження зарплат депутатам, сенаторам чиновникам і керівникам держкомпаній. Про це в ході прес-конференції в четвер, 5 квітня, у Варшаві заявив лідер партії Ярослав Качинський, повідомляє «Слово і Діло».

Як заробітчани впливають на українську економіку?Обсяг перерахувань додому з Польщі українських робітників зріс у 2017 році майже в півтора раза. Який вплив мають заробітчани на українську економіку, розбирались експерти.

Відзначається, що фінансові обмеження торкнуться депутатів Сейму і сенаторів, також будуть введені ліміти на зарплати для чиновників місцевого рівня і керівників державних компаній. Крім того, чиновники, які отримали значні премії в кінці минулого року, повинні будуть направити ці кошти на благодійні цілі.

«По-перше, конституційні міністри і заступники міністрів, які є політиками, вирішили, що передадуть свої премії до середини травня на благодійні цілі в Карітас. Але цього мало: політичний комітет (партії - ред.) на моє прохання, вирішив сьогодні, що в парламент буде внесено законопроект про зниження на 20% зарплат депутатів», - заявив Качинський.

Він підкреслив, що будуть також введені нові ліміти на обмеження зарплат керівників місцевої адміністрації: війтів, бурмістрів, мерів, маршалків, старост, їхніх заступників, та скасовані всі додаткові виплати, крім зарплат, для керівництва державних компаній.

«Коротко кажучи: тепер буде набагато, набагато скромніше, ніж було до цього», - підкреслив лідер PiS.

Також він додав: якщо хтось із політиків його партії не захоче голосувати за ці закони, то така людина «втрачає шанси на місце у виборчому списку, втрачає шанс на подальшу участь в політиці».

«Суспільство очікує скромності, а тому скромність буде введена», - підкреслив Качинський.

Нагадаємо, в Польщі з'явиться орган з питань українських мігрантів.

Відзначимо також, 25 березня в Києві невідомі напали на охоронця консульства Польщі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: