Держдеп привітав підписання контракту на поставки Польщі американських ракет

Читать на русском
В американському Держдепартаменті позитивно оцінюють підписання контракту з Польщею про постачання ракет.

Державний департамент Сполучених Штатів Америки вітає яке відбулося напередодні підписання контракту про першу фазу поставок Польщі американських ракет «Патріот».

Про це йдеться в заяві Держдепу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

«Сполучені Штати вітають підписання у Варшаві контракту про першу фазу поставок оборонних ракетних систем« Патріот »вартістю 4,6 мільярдів доларів», – наголошується в заяві.

У Держдепі заявляють, що угода передбачає постачання «абсолютно нових сучасних систем команд і контролю для протиповітряної і протиракетної оборони Польщі».

«Підписання цієї угоди посилить міць і можливості щодо забезпечення безпеки США, Польщі та союзників НАТО на східному фланзі», – підкреслює Держдеп.

У заяві висловлюється сподівання на те, що сторонами «буде продовжена робота над завершенням угоди про другу фазу поставок».

Підписання американо-польської угоди про постачання «Патріотів» відбулося в рамках візиту до Варшави президента США Дональда Трампа в 2017 році. Як повідомлялося, перша партія ракет, які планується встановити в межують з Росією районах країни, повинна бути передана Польщі в 2022 році.

Частина компонентів ракет буде проводитися на польських підприємствах.

Нагадаємо, Держдеп схвалив поставки Javelin в Україні.

Раніше стало відомо, що Україна домовляється з США про способи поставки Javelin.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: