У Польщі з'явиться орган із питання українських мігрантів

Читать на русском
У МЗС Польщі вважають, що назріла необхідність створення відомства, яке займалося б питаннями українських мігрантів на державному рівні.

У Польщі пропонують створити державне агентство для українських мігрантів, яке б вирішувало питання захисту їхніх трудових прав.

Як інформує «Слово і Діло», про це в понеділок, 26 березня, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на заступника голови МЗС Польщі Бартоша Ціхоцького.

В Польщі підрахували українських заробітчанЗараз у Польщі працює до 2 мільйонів українців. Такі цифри озвучив маршалок (спікер) Сейму Марек Кухцінський.

Дипломат повідомив, що в Польщі працюють близько двох мільйонів українських робітників і польські фірми потребують українських працівників, однак ці дві групи ніяк не пов'язані між собою.

«Доцільним було б створити державне агентство, яке працювало б і в Україні, і в Польщі, інформувало б українців, які є вакансії», – говорить заступник міністра.

Разом із тим це агентство має займатися захистом трудових прав українських мігрантів і стежити за дотриманням обов'язку сплати пенсійного внеску.

Як відомо, польський уряд розробляє нові положення в законодавстві, спрямовані на спрощення соціально-міграційної політики, зокрема працевлаштування іноземців.

Нагадаємо, українські гастарбайтери за 9 місяців вивели з Польщі $4 млрд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: