Варшава не вказує Україні, яких героїв шанувати – МЗС Польщі

Читать на русском
У МЗС Польщі заявили, що Варшава не вказує Україні, яких героїв шанувати і не збирається впливати на зміст підручників з історії.

У МЗС Польщі заявили, що Варшава не вказує Україні, яких героїв шанувати і не збирається впливати на зміст підручників з історії.

За словами заступника міністра закордонних справ Польщі Бартоша Ціхоцького, заяви про те, що Варшава хоче вибирати для України героїв або вплинути на зміст українських підручників з історії, абсолютно некоректні, передає «Слово і Діло».

«Польща не зацікавлена ​​в тому, щоб всі відносини з Україною затьмарювали деякі історичні проблеми», - цитує дипломата «Польське радіо».

Однак, чиновник додав, що польський уряд не може погодитися на те, «щоб у поляків відбирали право поховати своїх близьких (в Україні - ред.), запалити лампадку і помолитися».

Останнім часом спостерігається певне охолодження між Польщею та Україною, причини якого криються в різному трактуванні спільної історії двох народів.

Зокрема, оновлений польський закон про Інститут національної пам'яті, який значно розширює повноваження установи в справі розслідування «злочинів, скоєних проти польського народу і його доброго імені», набув чинності 1 березня 2018 року.

Раніше Польща відреагувала на вибори президента РФ в окупованому Криму.

Нагадаємо також, Польща хоче вислати російських дипломатів і ввести санкції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: