У дитячому садку Тернопільської області спалах сальмонельозу

Читать на русском
Кількість хворих на сальмонельоз у дитячому садку в Збаражі Тернопільської області досягла 27 осіб. З них 23 хворих – діти.

Кількість хворих на сальмонельоз у дитячому садку в Збаражі Тернопільської області досягла 27 осіб. З них 23 хворих – діти.

Про це повідомляє обласний лабораторний центр МОЗ, передає «Слово і Діло».

«На сьогоднішній ранок (6 квітня – ред.) зареєстрували 27 випадків захворювання, з них 23 – серед дітей, активно виявлені 11 хворих. Решта хворих очікують результатів лабораторних досліджень», – повідомляють представники лабораторного центру.

Також фахівцям вдалося виявити джерело зараження в дитячому садку. Ним стали сирі курячі яйця, інфіковані сальмонелою. Через порушення технології приготування страв та правил утримання харчоблоку в дитсадку відбулося інфікування дітей. Наразі в області проходять протиепідемічні заходи.

Нагадаємо, сальмонельоз – інфекційне захворювання, що передається людині від тварин або продуктів тваринного походження. Вражає в першу чергу шлунково-кишковий тракт і відрізняється важким перебігом, особливо в дітей, аж до летального результату.

Раніше повідомлялося, що в Харківській області отруїлися 44 школяра.

Нагадаємо також, у Тернополі горіла дитяча лікарня, є постраждалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: