Військовим хочуть продовжити можливість достроково розривати контракт

Читать на русском
Верховна Рада має намір продовжити до 7 січня 2019 року можливість військовослужбовцям, які підписали контракт на час особливого періоду, достроково його розірвати.

Верховна Рада має намір продовжити до 7 січня 2019 року можливість військовослужбовцям, які підписали контракт на час особливого періоду, достроково його розірвати.

За прийняття законопроекту №6473 за основу проголосував 231 депутат із мінімально необхідних 226, повідомляє «Слово і Діло».

Оборона України: чим будуть озброювати армію в 2018 роціРНБО затвердила основні показники державного оборонного замовлення на 2018-2020 роки. Про забезпечення армії цього року розповіли експерти.

Відповідно до прийнятого Радою в грудні 2016 року закону, дозволяється звільнення військових, які в особливий період (крім проведення мобілізації та введення воєнного стану) проходять військову службу за контрактом, і термін контракту яких закінчився, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу. Також звільняються зі служби студенти, аспіранти або докторанти денної форми навчання, які були призвані на військову службу по мобілізації на особливий період.

Крім того, підлягають звільненню військові, які уклали контракт на термін до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію, і відслужили не менше 24 місяців. Звільнення таких військових зі служби здійснюється не пізніше 1 року з дня набуття чинності закону (на даний момент - до 7 січня 2018 року).

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна отримає два американських патрульних катери «Island»Сказано 4 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Законопроект передбачає продовження такої можливості ще на рік, до 7 січня 2019 року. Відповідно до законопроекту під час особливого періоду для військових за їхнім бажанням термін проходження військової служби за новим контрактом може бути продовжено на строк від 1 до 10 років.

Крім того, за письмовою згодою громадянина, який виявив бажання проходити службу за контрактом у Збройних силах і за зверненням військових комісаріатів, Служба безпеки України проводить перевірку цього громадянина щодо його причетності до дій, спрямованих на насильницьку зміну конституційного ладу. Термін такої перевірки не може перевищувати 30 календарних днів.

Раніше стало відомо, скільки резервістів готові служити в армії.

Відзначимо також, ЗСУ отримають американську зброю для захисту від снайперів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: