«Великоднє» перемир'я: в ОБСЄ нарахували понад сотню вибухів

Читать на русском
Спостережна місія ОБСЄ на сході України за період з 19:30 29 березня по 19:30 31 березня зафіксувала 110 вибухів.

Спостережна місія ОБСЄ на сході України за період з 19:30 29 березня по 19:30 31 березня зафіксувала 110 вибухів.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться у звіті організації від 31 березня.

Доба в АТО: 11 обстрілів, є пораненіЗа минулу добу, 31 березня, бойовики 11 разів порушили перемир'я - поранено 2 українських військових.

«СММ констатувала аналогічний рівень порушень режиму припинення вогню в Донецькій області, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, однак кількість вибухів була меншою (приблизно 110 проти орієнтовно 245 відповідно)», - підкреслили спостерігачі.

«У Луганській області Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню (при цьому не зафіксувавши жодного вибуху), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, коли було зафіксовано приблизно 35 вибухів», - повідомили в ОБСЄ.

30 березня у непідконтрольних урядові районах стріляли у напрямку трьох безпілотних літальних апаратів (БПЛА) СММ. Перебуваючи за 3 км на південний захід від центрального залізничного вокзалу в Донецьку команда Місії здійснила запуск міні-БПЛА.

Коли міні-БПЛА пролітав над цим районом, спостерігачі чули 3 постріли зі стрілецької зброї приблизно за 500 метрів на північний захід від своєї позиції. За оцінкою СММ, «постріли були здійснені в напрямку БПЛА, який вдалося благополучно приземлити», - йдеться у звіті.

Раніше в ОБСЄ повідомили, що не змогли перевірити вміст гумконвоя РФ.

Також стало відомо, що ОБСЄ відкриє нові патрульні бази в ОРДО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: