В Україні зростає безробіття

Читать на русском
Рівень безробіття серед економічно активного населення у віці 15-70 років за два місяці поточного року склав 9,5%, а працездатного віку - 9,9%.

Рівень безробіття серед економічно активного населення у віці 15-70 років за два місяці поточного року склав 9,5%, а працездатного віку - 9,9%.

Про це йдеться у звіті Державної служби статистики України, пише «Слово і Діло».

Розенко розповів, скільки українців працює за кордономВіце-прем'єр-міністр України Павло Розенко повідомив, що скільки українських громадян працює за кордоном.

За даними відомства, середня кількість населення у віці 15-70 років склала 17,9 млн осіб, з яких 1,7 млн ​​- безробітні. «Тобто особи, які не мали роботи, але активно її шукали як самостійно, так і за допомогою державної служби зайнятості», - відзначили в Держстаті.

Так, рівень зайнятості населення становив: у віці 15-70 років - 56,1%, а в працездатному віці - 64,5%. Рівень безробіття серед економічно активного населення у віці 15-70 років склав 9,5%, а працездатного віку - 9,9%.

Кількість зареєстрованих безробітних на кінець лютого 2018 р. становила 383,7 тисяч осіб, з них допомогу по безробіттю отримували 82,5%.

Більше половини (52,3%) від загальної кількості безробітних становили жінки.

Раніше в Держслужбі зайнятості повідомили, що в Києві, Одесі, Харкові, Львові, Сумах, Дніпрі 80-90% безробітних мають вищу освіту.

Також стало відомо, де найбільше безробітних жінок.

Нагадаємо, що кожен третій українець працює нелегально.

Якою була динаміка безробіття за останній рік - у нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: