Стало відомо, де найбільше безробітних жінок

Читать на русском
Рівень жіночого безробіття по світу 6%. Показник перевищує рівень безробіття серед чоловіків на 0,8%.

У Міжнародній організації праці провели дослідження і з'ясували, що рівень жіночого безробіття по світу 6%, що перевищує рівень безробіття серед чоловіків на 0,8%.

Про це йдеться в доповіді організації, передає «Слово і Діло».

Як з'ясували вчені, показники зайнятості дуже відрізняються по регіонах.

Згідно з доповіддю, в країнах Східної Європи і Північної Америки рівень безробіття серед жінок нижче, ніж серед чоловіків.

З іншого боку, уточнюється, що в арабських і північноафриканських країнах жіноче безробіття в два рази перевищує чоловіче. Загальноприйняті норми поведінки в цих країнах сприяють тому, що жінки не допускаються до оплачуваної праці, вважають вчені.

Безробіття в Україні: динаміка за останній рікБезробіття в Україні за минулий рік порівняно з 2016 роком скоротилося. За даними Держстату, безробітними залишаються майже 355 тисяч українців.

І якщо в країнах з розвиненою економікою представленість жінок на ринку праці ближче до числа працюючих чоловіків, в країнах з економікою, що розвивається розрив у показниках, навпаки, збільшується, відзначають в докладі.

На думку вчених, це може бути пов'язано з тим фактом, що все більше дівчат в цих регіонах отримують вищу освіту, і це уповільнює їх вихід на ринок праці.

Щодо сфери підприємництва, автори дослідження відзначають, що роботодавцями є в 4 рази менше жінок, ніж чоловіків.

Вчені вважають, що така тенденція зберігається і для керівних позицій, на які, жінкам потрапити складніше, ніж їх колегам-чоловікам.

Дослідники помітили, що зберігається великий розрив і в якості роботи, яку виконують чоловіки і жінки.

«Жінки частіше, ніж чоловіки, працюють без укладання письмових контрактів, без урахування трудового законодавства і не вступаючи в професійні відносини», - сказано в доповіді.

Раніше, з'ясувалося скільки українців працюють за кордоном. Нагадаємо, що кожен третій українець працює нелегально.

Якою була динаміка безробіття за останній рік - у нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: