Розенко розповів, скільки українців працює за кордоном

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко повідомив, що скільки українських громадян працює за кордоном.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко повідомив, що за кордоном працює від 2,5 до 4 мільйонів українських громадян. Вагому роль в статистиці відіграє сезонний фактор.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу ZIK, передає «Слово і Діло».

«В залежності від сезону за кордоном працює від двох з половиною до чотирьох мільйонів українців. Це люди, які не відмовляються від українського громадянства», - заявив Розенко.

Він уточнив, що наші громадяни працюють за кордоном на тимчасовій або постійній роботі.

Відповідаючи на питання, чому в Україні існує величезний розрив у зарплатах, Розенко звернув увагу на дані зарплат лікарів і суддів.

Дискримінація українців за кордоном: як домогтися моральної компенсаціїАналітики «Слова і Діла» відстежили найгучніші випадки дискримінації українських заробітчан. Також ми дізналися в юриста, як діяти в таких випадках.

«Найбільший розрив - в 7-8 разів. Зарплата суддів, наприклад, залежить від суду. Загалом, суддя отримує від 20 000 гривень. Суддя Конституційного суду отримує, можливо, 150000 гривень. А у лікарів заробітна плата становить від 7 до 20 000 гривень. І це питання лежить тільки в одному: наскільки швидко ми будемо розвивати економіку і яким чином ми будемо піднімати заробітні плати висококваліфікованим працівникам до нормального рівня», - розповів Павло Розенко.

Раніше повідомлялося, що Польща почала боротися з нелегально працевлаштованими українцями.

Нагадаємо, з початку 2018 року в Польщі змінилися умови оформлення сезонних працівників-іноземців. Заяви польських підприємців про намір доручити роботу іноземцю замінили платними дозволами на сезонні роботи, які не можуть тривати довше 9 місяців протягом календарного року, термін відраховується з дати в'їзду іноземця в Польщу. Дозвіл на роботу коштуватиме 30 злотих (близько 240 грн).

Також, повідомлялося, що українські заробітчани масово їдуть до Литви.

Як українцям домогтися моральної компенсації в разі дискримінації за кордоном - в нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: