Кожен третій українець працює нелегально

Читать на русском
В Україні рівень тіньової зайнятості серед населення становить 50 відсотків працівників від числа працевлаштованих офіційно.

В Україні рівень тіньової зайнятості серед населення становить 50 відсотків працівників від числа працевлаштованих офіційно.

Про це повідомив голова Держслужби України з питань праці Роман Чернега, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Безробіття в Україні: динаміка за останній рікБезробіття в Україні за минулий рік порівняно з 2016 роком скоротилося. За даними Держстату, безробітними залишаються майже 355 тисяч українців.

Зазначається, що Міжнародна організація праці (МОП) проводила оцінку рівня тіньової економіки, й за результатами оцінки близько 50% працівників в Україні від офіційно зайнятого числа людей працюють у «тіні», а зайнятих у нас близько 10-12 млн.

Він додав, що робота з нелегальним працевлаштуванням активно проводиться й у 2018 році одним із пріоритетних напрямків роботи служби є зниження рівня тіньової зайнятості.

Нагадаємо, що 14 лютого Кабінет міністрів України затвердив план заходів на 2018 рік щодо реалізації стратегії подолання бідності.

Відзначимо, що за підсумками січня 2018 року кількість безробітних в Україні збільшилася на 24,5 тис. осіб – до 378,9 тис. проти 354,4 тис. у грудні 2017 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: