Стан Балуха в СІЗО погіршується

Читать на русском
Український політв'язень Володимир Балух продовжує голодування в кримському СІЗО, незважаючи на те, що стан його здоров'я погіршується.

Український політв'язень Володимир Балух продовжує голодування в кримському СІЗО, незважаючи на те, що стан його здоров'я погіршується.

Про це «Крим.Реалії» заявила його адвокат Ольга Дінзе, передає «Слово і Діло».

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

«Йому голодування дається важко. Крім того, відбуваються постійні провокації з боку представників адміністрації установи, які приносять йому смачні продукти, спокушаючи його все ж почати вживати їжу. Це трохи дестабілізує його, але він тримається й тримає своє слово», – сказала адвокат.

Також стало відомо, що 4 квітня у «Верховному суді» Криму розглядали скаргу захисту Балуха про продовження йому запобіжного заходу. Самого Балуха не доправили до будівлі суду, оскільки зараз він перебуває в ІТТ с. Роздольне. Він брав участь у засіданні суду відеозв'язком.

«Під час судового засідання Балух був у кайданках, що є грубим порушенням принципу презумпції невинуватості. Після того, як адвокат зробив відповідну заяву, кайданки з українця були зняті», – відзначили в Кримській правозахисній групі.

Балух та його захист заявили суду про порушення права на захист, тому що участь у засіданні суду відеозв'язком позбавляє Балуха можливості конфіденційно спілкуватися з адвокатом, що є частиною права на захист. У зв'язку з цим засідання продовжать 5 квітня.

Нагадаємо, адміністрація СІЗО не дає Балуху воду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: