Засуджений українець Балух почав голодування в кримській в'язниці

Читать на русском
Засуджений в окупованому Криму український активіст Володимир Балух оголосив про голодування.

Засуджений в окупованому Криму український активіст Володимир Балух оголосив голодування.

Як повідомляє Кримська правозахисна група, Балух протестує проти вироку «суду», згідно з яким він має перебувати більш ніж три роки в колонії-поселенні, пише «Слово і Діло».

«Суд» у Криму просить для активіста Балуха 5 років колоніїУкраїнський активіст Володимир Балух, якого кримські окупанти звинувачують у зберіганні боєприпасів і активній проукраїнській позиції, на засіданні Роздольненського районного суду виступив із заключним словом.

Відзначається, що українця мають перевести до одиночної камери СІЗО, де він перебуватиме під час голодування.

За даними організації, в понеділок, 19 березня, «суд» у Криму розгляне засідання з обрання Балуху запобіжного заходу в іще одній справі. Її завели проти українця в серпні 2017 року після скарги до поліції на незаконні дії тюремного працівника, який ображав і вдарив Балуха. У відповідь він подав свою скаргу на українця.

За версією слідства, Володимир Балух 11 серпня 2017 року під час ранкового огляду камер у коридорі вдарив ліктем у живіт капітана Валерія Ткаченка, після чого політв'язень зайшов до камери №2, взяв флакон мийного засобу й знову вдарив начальника ізолятора тимчасового утримання по правій руці.

За інформацією захисту українця, Ткаченко сам напав на Балуха, вдарив його й почав ображати за національною ознакою. Все це було зафіксовано на відео, однак розслідування за заявою Балуха щодо Ткаченка так і не почали.

Нагадаємо, 16 січня так званий «суд», підконтрольний окупаційній владі РФ у Криму, засудив Балуха до трьох років і семи місяців у колонії-поселенні. Крім того, його зобов'язали виплатити штраф у розмірі 4,6 тисячі гривень.

Російські правоохоронці звинуватили кримчанина Володимира Балуха в зберіганні боєприпасів. На горищі його будинку були знайдені 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха та правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через розміщену на стіні табличку та прапор України на подвір'ї його будинку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: