Розливи рік в Україні: хто компенсує збитки

Читать на русском
Частину збитків Охтирці має компенсувати Чернечинська ОТГ. Також близько 1,5 мільйона гривень на допомогу жителям передадуть із резервного фонду міста.

Жителям Охтирки Сумської області, які постраждали від повені, компенсують збитки.

Про це повідомляється на офіційному порталі Охтирської міськради, пише «Слово і Діло».

Паводок в Україні: де рятувальники відзначили спад рівня водиУ Сумській і Чернігівській областях спостерігається спад рівня води. Тоді як на Закарпатті можливі нові підвищення рівнів води.

Зазначається, що в багатьох жителів Охтирки зіпсовані речі, меблі та побутові прилади, пошкоджені будинки й господарські споруди. Також повінь завдала шкоди птиці й худобі.

У місті працює спеціальна комісія, яка має підрахувати всі завдані громадянам збитки.

За попередньою домовленістю, частину збитків Охтирці має компенсувати Чернечинська ОТГ. На території цієї громади розташований ставок, на якому вийшло з ладу гідротехнічне спорядження, унаслідок чого тонни води полилися на вулиці міста. Також близько 1,5 мільйона гривень на допомогу жителям передадуть із резервного фонду Охтирки.

Раніше в Сумській області весняною повінню була підтоплена майже половина міста Охтирка. Незабаром знеструмили 10 трансформаторних підстанцій, у зв'язку з чим без електроенергії тимчасово опинилися 968 місцевих жителів.

Нагадаємо, в Чернігові сталося підтоплення приватних домоволодінь уздовж річки Стрижень. Сімох осіб довелося евакуювати із зони підтоплення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: