Паводок у Парижі: Сена затопила вулиці міста

Читать на русском
Сена в Парижі затопила вулиці міста. Рівень води в річці перевищив п’ять метрів і продовжує підніматися. Оголошено помаранчевий рівень небезпеки.

Рівень води у річці Сена в Парижі перевищив п’ять метрів і продовжує підніматися. У місті оголосили помаранчевий рівень небезпеки.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Le Parisien.

Місцеві легенди України: захист від паводків на Закарпатті«Слово і Діло» продовжує досліджувати найбільш злободенні проблеми міст та регіонів України, що, попри обіцянки політиків, не вирішуються роками. На черзі Закарпаття та його найбільш руйнівне стихійне лихо – паводки.

У середу рівень води був зафіксований на позначці 5,1 метра. Очікується, що пік повені буде в ніч із п'ятниці на суботу, рівень води може піднятися вище за шість метрів, як це було в 2016 році.

Більшість автомобільних доріг уздовж берегів Сени повністю затоплені, порушений рух громадського транспорту. Також із обмеженнями працює річковий транспорт, адже через високий рівень води катери не можуть проходити під деякими мостами.

У Парижі офіційно оголосили помаранчевий рівень небезпеки. Метеорологи повідомляють, що за минулий тиждень у басейні Сени випала двотижнева норма опадів.

Нагадаємо, через паводок на Закарпатті в деяких містах були проблеми з водопостачанням.

Тим часом у Прилуках Чернігівської області школи та садки закриті. Через ремонт водогону до міста підвозять бутильовану воду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: