Паводок у Чернігові: підтоплені будинки

Читать на русском
У Чернігові сталося підтоплення приватних господарств уздовж річки Стрижень, деякі сім'ї змушені були залишити свої будинки.

У Чернігові сталося підтоплення приватних господарств уздовж річки Стрижень, деякі сім'ї змушені були покинути свої будинки.

Як повідомляє прес-служба поліції Чернігівської області, правоохоронці цілодобово охороняють зону підтоплення, передає «Слово і Діло».

У Чернігові сталося підтоплення приватних господарств уздовж річки Стрижень, деякі сім'ї змушені були залишити свої будинки.

До ліквідації наслідків лиха залучено рятувальників і комунальні служби. Для максимального зливання води і зниження її рівня були відкриті засувки на дамбах.

За словами очевидців, вода почала прибувати ще вночі, а вже буквально через півдоби жителі приватного сектору виявилися в водяній пастці.

Рятувальники пояснили, що підтоплення сталося через різке підвищення температури повітря і швидке танення снігу. Щоб допомогти жителям десятків будинків, вони працювали всю ніч - відкачували воду, рили траншеї, розчищали від сміття прилеглу територію. Але вранці отримали нову проблему - місцеві дамби не витримали потоку води в річці Стрижень. Вода полилася по вулицях у приватні господарства, через що у жителів приватного сектора затоплені двори, господарські будівлі, у деяких вода зайшла і в будинки.

Раніше повідомлялося, що через паводок в місті Охтирка Сумської області знеструмлені десять трансформаторних підстанцій, в зв'язку з чим без електроенергії тимчасово опинилися 968 місцевих жителів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: