Паводок в Україні: де рятувальники відзначили спад рівня води

Читать на русском
У Сумській і Чернігівській областях спостерігається спад рівня води. Тоді як на Закарпатті можливі нові підвищення рівнів води.

В Україні підтоплені окремі населені пункти через підняття рівня ґрунтових вод на багатьох річках країни.

Як пише «Слово і діло», в Сумській і Чернігівській областях спостерігається спад рівня води, передає прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Паводок в Україні: як плаває Чернігів – відеоУ Чернігові сталося підтоплення приватних домоволодінь уздовж річки Стрижень. Сімох осіб довелося евакуювати із зони підтоплення.

Водночас у Чернігові залишається підтопленим 21 домогосподарство (було 74) та 5 житлових будинків. У селі Новоселівка Чернігівської області підтоплені 2 домогосподарства (було 20), у селі Старий Білоус – 90 домогосподарств (40 житлових будинків) і кілька сотень дачних ділянок на орієнтовній площі 10 га (остаточна кількість встановлюється) в садових товариствах.

Сумська область: у місті Охтирка вода повністю зійшла, залишаються підтопленими 4 підвали житлових будинків.

За прогнозом Укргідрометцентру, 3-6 квітня спостерігається продовження розвитку весняного водопілля з подальшим підйомом рівнів води:

– на лівих притоках Середнього Дніпра 0,6-1,0 м з виходом води на заплаву (Сумська, Полтавська, Дніпропетровська обл.); – на річках басейну Прип'яті на 0,1-0,5 м з подальшим затопленням заплавних територій і початкового затоплення окремих господарських споруд у Ратнівському районі Волинської обл.; – на річці Дунай у місті Вилкове (Одеська обл.) зберігатимуться небезпечні рівні води в межах 160-170 см; – на Закарпатті очікується формування максимальних рівнів чергової хвилі повені з підйомом рівнів води над поточними відмітками без негативних наслідків; – на річках Луганської обл. очікується підйом рівня води на 0,3-0,8 м на добу й збільшення шару води на заплавах річок.

Нагадаємо, в результаті весняної повені очікується підтоплення населених пунктів у Луганській та Волинській областях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: