Справа АМПУ: суд зняв арешт з автомобіля бухгалтера «Техморгідрострой Миколаїв»

Читать на русском
В рамках розслідування справи про розкрадання майже 250 млн грн Адміністрації морпортів України суд скасував арешт майна.

Суд зняв арешт, накладений на автомобіль Ford Focus 2015 року випуску бухгалтера ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» у рамках справи про розкрадання 247 мільйонів гривень на тендерах Адміністрації морських портів України щодо днопоглиблення.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду скарги представника власника майна, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, за клопотанням детектива НАБУ на вказаний автомобіль було накладено арешт, хоча бухгалтер «Техморгідрострою Миколаїв» не є підозрюваною в цій справі. За версією слідства, дата покупки зазначеного автомобіля, який раніше належав самій фірмі, збігається з датою злочину. Засновником, бенефіціаром і директором «Техморгідрострой Миколаїв» одноосібно раніше був чинний директор фірми Олексій Буштрук, якому повідомили про підозру, й саме йому належало вказане авто. Тому в Бюро вважали, що Ford Focus був придбаний за гроші, отримані ним у результаті скоєння злочину.

Як з'ясувалося, бухгалтер «Техморгідрострой Миколаїв» придбала цей автомобіль за заниженою ціною й знала або мала знати через службові відносини, що майно фірми отримане в результаті скоєння злочину.

Вислухавши обидві сторони, колегія суддів ухвалила рішення скасувати арешт, оскільки в правоохоронців відсутні будь-які докази вчинення бухгалтером кримінального правопорушення, а також докази того, що вона є недобросовісним набувачем вищевказаного автомобільного транспорту.

Нагадаємо, суд заарештував судно, яке фігурує в справі АМПУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: