НАБУ перевірить зв'язок Тимошенко з Каддафі

Читать на русском
НАБУ перевіряє дані ЗМІ про фінансування передвиборної кампанії голови партії Батьківщина Юлії Тимошенко в 2010 році тодішнім президентом Лівії Муаммаром Каддафі.

НАБУ перевіряє дані ЗМІ про фінансування передвиборної кампанії голови партії Батьківщина Юлії Тимошенко в 2010 році тодішнім президентом Лівії Муаммаром Каддафі.

Як інформує «Слово і Діло», про це НАБУ офіційно підтвердило на запит народного депутата Володимира Ар'єва.

Тимошенко подала декларацію за 2017 рікГолова «Батьківщини» і народний депутат Юлія Тимошенко подала електронну декларацію за 2017 рік.

Ар’єв задався питанням, чи українські детективи будуть надсилати відповідні запити до правоохоронних органів Лівії щодо отримання інформації від живих членів родини Каддафі.

Видання Asharq Al-Awsat з посиланням на помічника з оточення сина колишнього лівійського лідера Саїфа аль-Іслама заявило, що режим Муамара Каддафі фінансово підтримував главу партії Батьківщина Юлію Тимошенко. За його словами, мова йде про 4 млн євро. Лівійський чиновник заявив, що особисто возив вказану суму у портфелі на приватному літаку до Києва.

Крім того, за даними видання, у 2007 році Каддафі фінансував у Франції передвиборчу кампанію Ніколя Саркозі (50 млн євро), а також одного з кандидатів в президенти США у 2004-му ($5 млн).

Як повідомлялося, син екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі готовий надати докази фінансування його батьком президентської кампанії колишнього французького лідера Ніколя Саркозі.

Нагадаємо, колишнього президента Франції Ніколя Саркозі затримали у Франції у вівторок, 20 березня, у справі про фінансування його виборчої кампанії 2007 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: