У МОЗ підрахували, скільки пацієнтів вже обрали сімейного лікаря

Читать на русском
Заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк повідомив, що за перший день національної кампанії Лікар для кожної сім'ї 12,5 тисяч пацієнтів визначилися зі своїм сімейним лікарем.

Заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк повідомив, що за перший день національної кампанії «Лікар для кожної сім'ї» 12,5 тисяч пацієнтів визначилися зі своїм сімейним лікарем.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на пост заступника міністра в Facebook.

Медична реформа в Україні: час обирати сімейного лікаряОдин з етапів медичної реформи в Україні стартує з 1 квітня та дає можливість кожному з нас обрати сімейного лікаря. Ми розібралися, скільки загалом має відбутися змін у медичній галузі та коли вони мають завершитися.

«Близько 12,5 тисяч пацієнтів визначилися зі своїм лікарем. Це нормальна кількість. Центральна база електронної системи відпрацювала в штатному режимі, на нормальній швидкості. Були випадки, коли «підвисало щось» локально, їх вирішували», - написав Ковтонюк.

Також заступник міністра зазначає, що мали місце поодинокі випадки черг та некоректної поведінки в медустановах (відмови, заповнення на папері тощо).

Нагадаємо, що 2 квітня в Україні стартувала національна кампанія «Лікар для кожної сім'ї», під час якої кожен громадянин має обрати лікаря первинної ланки і укласти з ним декларацію про обслуговування.

Раніше стало відомо, чи потрібна медкарта для вступу в дитсадок і школу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: