Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Супрун запевняє, що у 2018 році відбудеться повна зміна первинної ланки медичної допомоги

3 січня 2018 року в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун запевнила, що у 2018 році відбудеться повна зміна первинної ланки медичної допомоги. Телеведуча Лариса Губіна запитала Уляну Супрун, чи станеться у 2018 році повна зміна первинної ланки медичної допомоги. «Станеться. Ми плануємо щоб у квітні розпочалася програма Лікар для кожної сім'ї, де пацієнти, громадяни України будуть шукати своїх сімейних лікарів, педіатрів або лікарів загальної практики, і будуть підписувати з ними декларацію. Від першого липня вже запрацює нова система фінансування, де сімейні лікарі будуть отримувати кошти за кожного пацієнта. А до кінця року всі сімейні лікарі, всі медичні заклади первинної ланки вже мають перейти на нову систему», – повідомила Уляна Супрун (відео 1:23). Обіцянки про запуск програми «Лікар для кожної сім'ї» та нової системи фінансування було зафіксовано в окремих публікаціях та присвоєно статус «виконано».
Не виконано
Сказано 3 січня 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/FUjHoZcrEbk?t=1m23s
  • https://www.facebook.com/volodymyrgroysman/photos/a.149589705209952/869849429850639/?type=3&theater

Результат

28 березня уряд призначив головою Національної служби здоров’я Олега Петренка. 30 березня Національну службу здоров’я було зареєстровано в Міністерстві юстиції як центральний орган виконавчої влади.

Протягом наступних трьох місяців було створено структуру і підібрано команду НСЗУ, також у цей час тривала підготовка до укладення договорів з медичними закладами.

Станом на початок липня 2018 року близько 10% медичних закладів первинної допомоги подали заявки на укладання угод. Друга хвиля прийому заявок розпочнеться 25 липня, а третя хвиля – у грудні, як зазначає голова НСЗУ.

2 липня 2018 року офіційно запрацювало фінансування первинної ланки медицини за принципом «гроші ходять за пацієнтом».

9 січня 2019 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що реформування первинної ланки продовжиться і у 2019 році. Станом на початок року уже більше 24 мільйонів українців підписали декларації зі своїми лікарями.

ВИСНОВОК: у 2018 році не відбулася повна зміна первинної ланки медичної допомоги, тому обіцянка отримує статус «не виконано».