Лікар до хворого додому не прийде. Нові правила МОЗ

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я починає перехід на цивілізовану модель викликів лікарів додому та використання класифікації ICPC-2 у щоденній практиці лікарів. Також відмінять медкарти.

Міністерство охорони здоров'я починає перехід на цивілізовану модель викликів лікарів додому та використання класифікації ICPC-2 у щоденній практиці лікарів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє сайт МОЗ України.

Закон про медреформу набув чинності: що обіцяли з цього приводу політикиМедична реформа в Україні сьогодні набула чинності. Слово і Діло зібрало обіцянки політиків на цю тему.

13 березня набрав чинності наказ МОЗ, яким скасовується низка форм первинної облікової документації.

Згідно наказу № 157 від 26 січня скасовується № 031/о «Книга запису викликів лікарів додому».

«Відтепер медичні працівники не зобов’язані заповнювати, опрацьовувати та зберігати облікові форми, які вже давно втратили свою актуальність, але роками продовжували залишатися рудиментом радянської паперовоорієнтованої системи охорони здоров’я», — вказано у повідомленні відомства.

Очікується, що пацієнт і лікар зможуть спілкуватися по телефону і разом приймати рішення про необхідність візиту на будинок.

Також у повідомленні додається, що: «Не менш важливо, що МОЗ визнає студентів звичайними людьми, а медична карта дитини для вступу в школу та дитячий садок є відтепер непотрібною».

Раніше у Супрун розповіли, коли запровадять електронний рецепт.

Нагадаємо, в Україні набув чинності закон про медреформу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: