МОЗ затвердив порядок вибору лікаря первинної допомоги

Читать на русском
З 2 квітня українці вже зможуть обирати собі лікаря – терапевта, педіатра або сімейного лікаря.

З 2 квітня українці вже зможуть обирати собі лікаря – терапевта, педіатра або сімейного лікаря.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що МОЗ затвердив порядок вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу.

«Уже з 2 квітня українці можуть вільно обрати свого лікаря – терапевта для дорослого, педіатра для дитини або сімейного лікаря для всієї родини за умови, що обраний ними заклад вже підключений до системи «Електронне здоров'я». Підписуючи декларацію з обраним лікарем, ви повідомляєте державі через Національну службу охорони здоров'я, що гроші за ваше обслуговування мають надходити саме до цієї медустанови. Тому декларація фактично є формою заяви. Її потрібно перепідписувати: право діє доти, доки ви не вирішите змінити свого лікаря», – пише МОЗ.

Будь-який українець має можливість обирати лікаря в будь-якому медичному закладі незалежно від місця реєстрації або проживання. Також підкреслюється, що підключення установи до системи «Електронне здоров'я» важливе – планується, що там зберігатимуться всі дані пацієнтів.

Раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я починає перехід на цивілізовану модель викликів лікарів додому й використання класифікації ICPC-2 у щоденній практиці лікарів.

Нагадаємо, в Україні набув чинності закон про медреформу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: